Brann kvinnene har flere ganger spilt på Brann Stadion, men søndagens oppgjør mot Rosenborg var den første etter at laget flyttet permanent fra Stemmemyren og til Kniksens Plass 1.

Og foran 6000 tilskuere ble det en perfekt innflytningsfest:

– Jeg kommer inn fra benken og vet at jeg har en jobb: å sette ballen i mål. I en sånn kamp er det veldig deilig, sier matchvinner Anna Aahjem til TV 2.

11 minutter før fulltid ble fjorårets toppscorer ble spilt fra av Østenstad, og alene med keeper sikret Aahjem tre poeng for bergenserne.

– Det var en sliteseier. Fy faen, så deilig, er oppsummeringen fra Cecilie Redisch Kvamme til TV 2.

Før Aahjems seiersmål var det «fotballdøtrene» som preget kampen:

Tidlig i første omgang vartet 17 år gamle Frøya Brennskag-Dorsin opp med ledermålet for trønderne.

Like etter hvilen banket kaptein Marthine Østenstad inn utligningen fra straffemerket.

– For å være helt ærlig var jeg veldig nervøs. Det var sykt deilig å se den gå i mål. Vi fikk vist oss frem etter å ha flyttet inn på stadion, sier en smørblid Østenstad til TV 2.

STEDET E’ STADION’: Kaptein Marthine Østenstad, i midten, satte 1–1 kontant fra straffemerket. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN

Så dukket altså Aahjem og sørget for at kvinnene gjorde som herrelaget og slo Rosenborg på hjemmebane denne helgen.

Seieren gjør at Brann står med 12 poeng etter fem kamper. Opp til Rosenborg på annenplass skiller det tre poeng, men trønderen har spilt en kamp mer.

Vålerenga troner øverst i Toppserien med 18 poeng på seks kamper.

SYNG ALLE MANN: Etter tap mot LSK Kvinner i sesongstarten står Brann med fire strake seiere i Toppserien. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN